Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Streep en Paltrow in 'Watergate'-film

Shownieuws

Meryl Streep en Gwyneth Paltrow spelen samen in de 'Watergate'-film 'Dirty tricks'. Ryan Murphy neemt de regie van deze film op zich.

Meryl Streep en Gwyneth Paltrow spelen samen in de 'Watergate'-film 'Dirty tricks'. Ryan Murphy, die de televisieserie 'Nip/Tuck' regisseert, neemt de regie van de film op zich. De film, die over het 'Watergate-schandaal' gaat, vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de vrouw van John Mitchell, één van de pionnen in het schandaal.

Streep speelt in 'Dirty tricks' de rol van Martha Mitchell en Paltrow vertolkt de rol van de vrouw van John Dean. Vanaf het begin zou Dean van het 'Watergate-schandaal' hebben afgeweten, maar hij heeft dit altijd ontkend. Regisseur Murphy hoopt begin volgend jaar met de opnamen van de film te beginnen.

Het 'Watergate-schandaal' zorgde ervoor dat Nixon in 1974 als eerste president in de Amerikaanse geschiedenis aftrad. Aanleiding voor het schandaal was een inbraak in het verkiezingshoofdkwartier van de Democratische Partij in het Watergate-gebouw. Nixon zou opdracht hebben gegeven de zaak in de doofpot te stoppen.

Meryl Streep is bekend geworden met films als 'Out of Africa', ' Adaption' en 'The others'. Gwyneth Paltrow heeft rollen vertolkt in films als 'Emma', 'Shakespeare in love' en 'Shallow Hal'. Het is nog niet bekend wanneer 'Dirty tricks' in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen