Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Kooymans zingt duet met dochter

Shownieuws

'Golden Earring' George Kooymans heeft een duet opgenomen met zijn dochter Cassy voor de cd 'Een royaal gebaar'. Het nummer heet 'Waar ga je heen'.

'Golden Earring' George Kooymans heeft een duet opgenomen met zijn dochter Cassy voor de cd 'Een royaal gebaar'. De gitarist en zanger zingt mee in het nummer 'Waar ga je heen'. Op de track wordt meegespeeld door de Earring-bandleden Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk.

Kooymans is een van de bekende artiesten die een lied heeft opgenomen voor de cd 'Een royaal gebaar'. De cd hoort bij het gelijknamig boek, waarin bekende Nederlanders aan koningin Beatrix vragen een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog een verblijfsvergunning te geven.

Op het album staan verder songs van Ernst Jansz (Doe Maar), Thé Lau (The Scene), Huub van der Lubbe (De Dijk), Freek de Jonge, Typhoon en Plattél. Hind, Katja Schuurman en Jan Mulder dragen op de cd een gedicht voor.

Eind jaren '60 behoorde de 'Golden Earring' tot de top van de Nederlandse rockscene. Kooymans schrijft de muziek en de teksten van zijn eigen groep, sinds Gerritsen ermee is gestopt. Ook staat hij aan de wieg van menige artiest en band, voor wie hij songs produceert. Samen met bandlid Barry Hay heeft hij de Haagse zangeres Anouk ontdekt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen