Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The dukes of hazzard' met stip op één

Shownieuws

De film van de populaire jaren 80-serie 'The dukes of hazzard' heeft zich dit weekend naar de eerste positie in de Amerikaanse box office weten te manoeuvreren.

De filmversie van 'The dukes of hazzard', de populaire televisieserie uit de jaren '80, heeft zich in zijn eerste weekeinde naar de eerste positie in de Amerikaanse box office weten te manoeuvreren. De film haalde 24,8 miljoen euro op. Hoewel de serie relatief oud is, bestond dit weekeinde tweederde van de bezoekers uit mensen die jonger zijn dan 25 jaar.

'The wedding crashers', met Owen Wilson en Vince Vaughn, bleef dit weekeinde steken op een tweede plaats. De film deed het daarmee wel beter dan 'Charlie and the chocolate factory', die met een opbrengst van 8,6 miljoen euro naar de derde plek zakte. 'Sky High', een film over de zoon van twee legendarische superhelden die zijn eigen speciale gave maar niet kan ontdekken, eindigt in de VS op vier.

Dan Fellman, woordvoerder van Warner Bros, zegt dat de filmstudio 'blij verrast' is met het succes van 'The dukes' in het openingsweekeinde. "Het overtreft onze verwachtingen."

De gewiekste marketingcampagne waarbij met name Jessica Simpson in een kort broekje op covers van Glossy's en mannenbladen was te zien, lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. In 'The dukes' zijn verder hoofdrollen weggelegd voor met Johnny 'jackass' Knoxville en Sean Willian Scott.

'The dukes of hazzard' verschijnt volgende maand in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen