Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson gevraagd voor kruisiging Jezus

Shownieuws

Mel Gibson is door de bisschop van Sydney gevraagd als regisseur op te treden bij de nagespeelde kruisiging van Jezus tijdens de Katholieke Wereld Jeugd Dag.

Mel Gibson is door de aartsbisschop van Sydney gevraagd als regisseur op te treden bij de nagespeelde kruisiging van Jezus tijdens de Katholieke Wereld Jeugd Dag in 2008. Dan vindt in de straten van de Australische stad dit evenement plaats. "Hij zou het denk ik een eer vinden mee te doen. Ik denk dat zijn toewijding aan Christus echt is", zegt aartsbisschop van Sydney George Pell.

Volgens de Australische krant Sydney Morning Herald worden het avondmaal en de kruisiging door Gibson onder handen genomen. De kruisigingsscène zou beginnen in het operahuis van Sydney en eindigen in de St. Mary Kathedraal.

Mel Gibsons controversiële film 'The passion of the Christ' vertelt het bijbelse verhaal van de laatste twaalf uur van Jezus Christus' leven. De film, die is beticht van antisemitisme, heeft desondanks successen in diverse landen geboekt.

De datum van het katholieke evenement, dat naar verwachting vierhonderdduizend jonge katholieken uit 160 landen zal aantrekken, wordt op 21 augustus door de paus bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen