Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Excuses krant voor recensie over Irving

Shownieuws

Een Amerikaanse krant biedt zijn excuses aan voor een negatieve recensie over het nieuwe boek van John Irving. Die was geschreven door een bekende van Irving.

De Amerikaanse krant The Washington Post heeft zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van een negatieve recensie over het nieuwe boek van John Irving. De schrijver had geklaagd over de recensie, omdat die geschreven is door Marianne Wiggins. Zij is een oude bekende van hem. Irving wijst wees erop dat het niet is toegestaan critici die een persoonlijke relatie hebben met een auteur, een recensie over diens werk te laten schrijven.

Irving en Wiggins leerden elkaar kennen in de tijd dat Wiggins getrouwd was met Salman Rushdie, een goede vriend van Irving. Ze scheidde in 1993 na een huwelijk van vijf jaar van Rushdie, maar had tijdens het huwelijk regelmatig contact met Irving.

Volgens The Washington Post zou Wiggins de recensie niet hebben mogen schrijven als bekend was geweest dat Irving een van zijn eerdere boeken aan Rushdie heeft opgedragen en Wiggins regelmatig had ontmoet. "We bieden onze lezers onze excuses aan voor deze misstap", schrijft de krant.

De recensie van Wiggins over Irvings boek 'Until I find you', een 824 pagina tellende roman die voor een groot deel gaat over de relatie met zijn vader, is vorige maand gepubliceerd. Wiggins schreef dat het boek bestaat uit 'een massa weinig verfijnd gezwets'. Ze was overigens niet de enige die het boek afkraakte. Vrijwel alle recensies waren negatief.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen