Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Aantal borstonderzoeken stijgt door Minogue'

Shownieuws

Kylie Minogue heeft voor een ongekende toename gezorgd van het aantal Australische vrouwen dat een borstonderzoek ondergaat. Dat stelt een medisch onderzoeker.

Kylie Minogue heeft voor een ongekende toename gezorgd van het aantal Australische vrouwen dat een borstonderzoek ondergaat. Volgens een medisch onderzoeker is de mediaberichtgeving over de Australische zangeres aanleiding geweest voor deze stijging. Dit stelt de Australische onderzoeker in zijn maandag verschenen rapport.

Bij de Australische zangeres Minogue is in mei borstkanker geconstateerd. Twee weken daarna was het aantal aanvragen voor preventief borstonderzoek in Australië met veertig procent gestegen, beweert de onderzoeker. Het aantal vrouwen dat dit voor het eerst laat doen, is zelfs meer dan verdubbeld in de genoemde periode.

De 37-jarige zangeres heeft in mei haar 'Showgirl'-tournee voor onbepaalde tijd afgelast, nadat bij haar de ziekte werd vastgesteld. Volgens de doktoren van de Australische diva is de operatie succesvol verlopen.

Minogue, die bekend is van de hits 'I just can't get you out of my head' en 'Redblooded woman', is momenteel in Parijs voor een chemotherapie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen