Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer acteurs werken mee aan film '9/11'

Shownieuws

Regisseur Oliver Stone weet steeds meer acteurs te strikken om mee te werken aan de film over de terreuraanslagen op de WTC-torens op 11 september 2001.

Regisseur Oliver Stone weet steeds meer acteurs te strikken om mee te werken aan de film over de terreuraanslagen op de WTC-torens op 11 september 2001. Michael Pena, Maggie Gyllenhaal en Mara Bello zijn de nieuwste versterkingen van de cast. Nicolas Cage krijgt de hoofdrol.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van twee politieagenten die zich tijdens het instorten van het gebouw nog in een van de torens bevonden. Cage neemt de rol van een van de twee agenten op zich. Hij speelt de rol van politieman John McLouglin. Maria Bello speelt de rol van zijn vrouw Donna McLoughlin.

Volgens Paramount Pictures is sprake van een bijzonder verhaal, omdat de agenten de laatsten waren die levend uit het puin zijn gehaald. Agent John McLoughin is overtuigd van het belang van de verfilming van zijn ervaring. "Ik vind dat het verhaal van de mensen die binnen waren verteld moet worden, omdat het een afschuwelijke gebeurtenis was."

Stone regisseerde eerder films als 'Platoon', 'JFK' en 'Nixon'. Dit waren groots opgezette films met een politiek tintje. Met de film over '9/11' lijkt de regisseur hetzelfde te willen doen. In een verklaring zegt hij dat het om een collectief project gaat. "Het moet een nabootsing worden van wat er echt gebeurd is en een helend effect hebben op de Amerikaanse bevolking. Het gaat over helden en over humaniteit."

Het is nog niet bekend wanneer de nog titelloze film in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen