Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film en documentaire 'King Kong' in de maak

Shownieuws

Regisseur Peter Jackson gaat bonusmateriaal verschaffen voor een documentaire over de filmklassieker 'King Kong'.

Regisseur Peter Jackson gaat bonusmateriaal verschaffen voor een documentaire over de filmklassieker 'King Kong'. De Nieuw-Zeelandse regisseur, die momenteel bezig is met de opnamen voor de remake van 'King Kong', heeft ermee ingestemd mee te werken aan de documentaire.

De in 1933 geproduceerde klassieker, die in november op dvd wordt uitgebracht, bevat behalve de originele film een documentaire met de titel 'RKO production 601: the remake of Kong, the eight wonder of the world'. Een deel van de documentaire concentreert zich op een scène met een spinnenkuil die niet in de originele film is te zien.

De hoofdrollen in de remake zijn voor Naomi Watts, Adrien Brody, Jack Black en een reuzengorilla. Volgens een woordvoerder van Warner Bros Pictures is het 'puur toeval' dat de dvd vlak voor de remake van Jackson uitkomt. De filmmaatschappij brengt ook speciale edities van 'The son of Kong' en 'Mighty Joe Young' uit.

De remake van Jackson gaat in Amerika op 14 december in première. Een dag later draait de film ook in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen