Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album Coldplay dubbel platina

Shownieuws

Het nieuwe album van Coldplay, 'X&Y', heeft ruim een maand na de release de status van dubbel platina gehaald in de Verenigde Staten.

Het nieuwe album van Coldplay, 'X&Y', heeft ruim een maand na de release de status van dubbel platina gehaald in de Verenigde Staten. Op 31 juli waren er 1,76 miljoen albums verkocht, meldt Reuters. In Nederland loopt de verkoop ook goed. 'X & Y' staat momenteel op de tweede plaats in de Album Top 100.

Coldplay heeft ruim anderhalf jaar aan het album gewerkt. "We wilden meer dan ons best doen. We wilden niet zomaar een album maken, maar een heel goed album. Iets waar we tevreden mee kunnen zijn", zegt zanger Chris Martin.

De Britse band, die nu op wereldtour is, behaalde met eerdere albums ook successen in de Verenigde Staten. Het debuutalbum 'Parachutes' (2000) behaalde dubbel platina; 'A rush of blood to the head' (2002) was met triple platina een nog groter succes.

Andere albums die de afgelopen maand de platina-status bereikten in Amerika, zijn onder meer 'Out of exile' van Audioslave, 'Never gone' van de Backstreets Boys en 'Il Divo' van de gelijknamige artiest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen