Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sony betaalt 1,2 miljoen vanwege nep-recensent

Shownieuws

Sony filmstudio's moet 1,2 miljoen euro aan filmbezoekers betalen. De studio heeft een nep-recensent gebruikt om enkele films aan te prijzen.

Sony filmstudio's moet 1,2 miljoen euro aan filmbezoekers betalen. De studio heeft een nep-recensent gebruikt om enkele films aan te prijzen. In 2001 kwam aan het licht dat de quotes van David Manning over de films 'Hollow man' en 'A knight´s tale' waren verzonnen. Criticus Manning bestaat namelijk niet.

Iedereen die een van de twee films heeft gezien kan nu vier euro terugvorderen via een terugbetalingsregeling van Sony. Al het geld wat er over blijft van de 1,4 miljoen wordt overgemaakt aan een goed doel. Sony stemde overeen met deze beslissing van de rechter om de onzekerheid van een proces te ontlopen. De studio weigert vooralsnog commentaar te geven op de uitspraak en geeft geen enkele wettelijke aansprakelijkheid toe.

Ook promotiemateriaal voor andere films, waaronder 'The patriot', 'Vertical limit' en 'The animal' bevatten quotes van de niet bestaande David Manning. Hij noemde acteur Heath Ledger 'de heetste nieuwe ster van dit jaar' voor zijn rol in 'A knight's tale'. Over 'Hollow man' schreef hij dat de film 'one hell of a scary ride' was.

Sony verdenkt sinds een intern onderzoek twee medewerkers dat zij de quotes voor de films hebben bedacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen