Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glennis Grace wel op 'Amsterdam Pride'

Shownieuws

Zangeres Glennis Grace treedt zaterdagavond gewoon op tijdens de 'Amsterdam Pride'. Enkele media meldden vrijdag dat gay-feesten waren afgelast.

Zangeres Glennis Grace treedt zaterdagavond gewoon op tijdens de 'Amsterdam Pride'. Diverse media meldden vrijdag dat alle 'gay-feesten' rondom De Halve Maansteeg, vlakbij het Rembrandtplein, uit veiligheidsoverwegingen waren afgelast. Glennis bevestigt vrijdagmiddag aan Novum Nieuws dat de festiviteiten doorgaan. "Ik krijg net een telefoontje van mijn boekingskantoor dat ik zaterdagavond gewoon moet optreden in de Halve Maansteeg op de 'Gay Pride' en dat alles gewoon doorgaat."

De 27-jarige zangeres is dankzij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival dit jaar in populariteit gestegen binnen de homoscene. "Ik was altijd al vrij populair bij de homo's, maar sinds het Songfestival is het echt hysterisch", vertelt de zangeres lachend. "Het schijnt dat er zelfs Glennis Grace-travestieten zijn. Die kleden zich net als ik en kennen alle danspasjes, geweldig."

Niet alleen de Nederlandse homo's gaan overstag voor Glennis, ook in Spanje heeft ze een vaste groep aanhangers onder homo's. "Ik heb een optreden gedaan in Spanje en op een gegeven moment zie ik een groepje Spaanse homo's mijn liedjes helemaal meezingen en compleet uit hun dak gaan", vertelt Grace.

De 'Amsterdam Pride' of 'Gay Pride' is donderdag van start gegaan en gaat tot en met zondag door op verschillende plaatsen in de hoofdstad. Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur start de bekende grachtenparade. Via de Prinsengracht, de Amstel en als eindpunt de Stopera varen 75 boten met entertainment. Zondag is de slotavond. Op een podium voor de Stopera treden verscheidene artiesten op, zoals Boney M, Willeke Alberti en Baccara, de damesgroep uit de jaren '70.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen