Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Orlando Bloom hangt zwaard aan de wilgen

Shownieuws

Orlando Bloom heeft geen zwaard nodig. Hij speelt voor het eerst sinds tijden een rol zonder het wapen in 'Elizabethtown'.

Orlando Bloom kan eindelijk zijn zwaard aan de wilgen hangen. Voor het eerst sinds tijden heeft de acteur een rol waarin hij zonder het wapen te zien is. Zelf is hij erg te spreken over zijn 'nieuwe ervaring'. "Ik wil zeggen dat het fantastisch was om een film te doen zonder zwaard, paard en harnas", zei de acteur tijdens een persconferentie in Tokio.

De 28-jarige Bloom was totnogtoe vooral te zien in films waarin zwaarden, paarden en harnassen een prominent onderdeel vormden van zijn personage. Zo speelde hij onder meer in de 'Lord of the rings'-trilogie, het epische 'Troy' en het kruistochtendrama 'Kingdom of heaven'.

Met zijn rol van jonge aristocraat in Cameron Crowe's semi-autobiografische 'Elizabethtown' is Bloom erg blij, omdat het een 'hedendaagse' film is en omdat Kirsten Dunst zijn tegenspeler is. Het is de eerste keer dat de Britse acteur een Amerikaan speelt. Hij oefent zijn accent al met een speciale stemcoach.

Cameron Crowe is bekend van films als 'Jerry Maguire', 'Almost famous' en 'Vanilla sky'. 'Elizabethtown' wordt in november in de Nederlandse bioscopen verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen