Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Kerouac krijgt eindelijk groen licht

Shownieuws

De verfilming van het boek 'On the road' van Jack Kerouac gaat beginnen. Francis Ford Coppola regisseert de film samen met Walter Salles.

De verfilming van het boek 'On the road' van Jack Kerouac gaat beginnen. Francis Ford Coppola regisseert de film samen met Walter Salles. Coppola heeft de filmrechten van het boek sinds 1979 in handen, maar kon het verhaal naar eigen zeggen nog geen recht doen. "De juiste combinatie van regie en script is nu pas gevonden", vertelt Coppola aan Hollywoodreporter.

Scenarioschrijver Jose Rivera gaat met 'The motorcycle diaries'-regisseur Salles aan de slag met het project. "Het is een extreem moeilijk verhaal om aan het grote scherm aan te passen", zegt Coppola. Hij is sinds enige jaren op zoek naar een manier om het boek te verfilmen, maar wist er steeds niet in te slagen. Vier jaar geleden wees hij zonder succes Russell Banks en Joel Schumacher aan om de film op poten te zetten. Destijds zouden Brad Pitt en Billy Crudrup de hoofdrollen spelen. Het is niet duidelijk of zij nog steeds de grootste kanshebbers zijn.

Het boek is in 1957 uitgebracht, maar de filmmakers denken dat het verhaal nog altijd even pakkend is als vier decennia geleden. Het verhaal over een aantal personages die liftend door de Verenigde Staten in aanraking komen met drugs, seks en jazz is volgens hen 'van alle tijden'.

De Amerikaanse auteur Jack Kerouac schreef 'On the road' in 1951 in een tijdsbestek van drie weken. De roman wordt beschouwd als een van de klassieke werken van de Beat Generation, een kleine groep invloedrijke schrijvers uit de jaren '50 en '60, die zich wilde distantiëren van een cultuur waarin de mens slaaf is van de consumptiemaatschappij. Kerouac vormde met Allen Ginsberg en William S. Burroughs de kern van de beweging.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen