Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Bob Dylan heeft wereld veranderd'

Shownieuws

'Like a rolling stone' van Bob Dylan staat op de eerste plaats op de lijst van muziek, film, televisieprogramma's en boeken die de wereld hebben veranderd.

De single 'Like a rolling stone' van Bob Dylan staat op de eerste plaats op de lijst van muziek, film, televisieprogramma's en boeken die de wereld hebben veranderd. Het nummer 'Heartbreak hotel' van Elvis Presley staat op de tweede plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Uncut.

Het magazine heeft deskundigen in de verscheidene branches en muziek- en filmiconen gevraagd wat voor hen het meest 'oorspronkelijke' moment voor hen was in de afgelopen vijftig jaar. Zo gaven Sir Paul McCartney, Noel Gallagher, Rolling Stone Keith Richards en Lou Reed hun mening in dit onderzoek. Ook de Hollywood-sterren Robert Downey Jr., Ed Norton en Juliette Lewis namen deel aan het onderzoek.

De derde plaats op de lijst wordt ingenomen door 'She loves you' van The Beatles. De vierde plaats is voor The Rolling Stones met het nummer 'Satisfaction'.

De eerste film in de lijst staat op de vijfde plaats. De eer van de meest belangrijke en invloedrijkste film is voor 'A clockwork orange' van Stanley Kubrick. 'The Godfather' staat op de zesde plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen