Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton John noemt Live 8 anti-climax

Shownieuws

Elton John noemt het Live 8-concert van vorige maand een 'anti-climax met een tekort aan hoogtepunten'. "Het was niet geslaagd", zegt de zanger.

Elton John noemt het Live 8-concert van vorige maand een 'anti-climax met een tekort aan hoogtepunten'. "Ik ben blij dat ik er deel van mocht uitmaken maar het hele gebeuren was niet half zo geslaagd als de 'eerste' Live Aid", zegt de zanger in de Britse krant The Telegraph. John zong op het concert een duet met Babyshambles-frontman Pete Doherty.

De twee zangers hadden hun act tot in de puntjes voorbereid maar John zegt dat Doherty 'bloedverveus' was waardoor het hele optreden in het water viel. Hij zegt zelfs dat Pete 'een zooitje' was, maar voegt daaraan toe dat de andere optredens ook weinig inspirerend waren. "Bovendien is Hyde Park een weinig charismatische omgeving," vindt de zanger.

Het Live 8-concert in het Londense park was er één in een serie van wereldwijde concerten die Bob Geldof had georganiseerd ter bestrijding van de armoede in Afrika. Optredens van onder meer Robbie Williams, Coldplay, Paul McCartney en Madonna moesten de wereld bewust maken van de ellende in het continent.

John geeft toe dat hij een uitgesproken mening heeft waarmee hij mensen ongetwijfeld in het harnas jaagt. Zo beledigde hij eerder George Michael door te zeggen dat zijn nieuwe cd 'prut' was en zei hij vorig jaar in een interview dat Madonna 'live voor geen meter kan zingen'. George heeft hem vergeven maar Madonna wil niks meer met Elton te maken hebben. "Ik heb haar twee kerstkaarten gestuurd maar kreeg ze beiden retour", zegt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen