Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Dylan genomineerd voor literatuurprijs

Shownieuws

Bob Dylan is voor zijn autobiografie 'Chronicles: Volume one' genomineerd voor een nieuwe glamour-achtige literatuurprijs.

Bob Dylan is voor zijn autobiografie 'Chronicles: Volume one' genomineerd voor een 'Quills award'. De award is een nieuwe literatuurprijs die meer allure en glamour moet uitstralen dan andere literatuurprijzen. Via de site quillsvote.com kan iedereen stemmen op zijn favoriet. J.K Rowling en Stephen King behoren eveneens tot de genomineerden.

Een van de oprichters van de awards, Gerry Byrne, vindt dat de meeste literatuurprijzen zich afzonderen van de consument en saaie en moeilijke boeken belonen die maar weinig mensen daadwerkelijk zullen lezen. "De genomineerden van deze prijs zijn daarom gekozen door een panel van 6000 boekverkopers en bibliothecarissen. Die weten tenminste echt wat er leeft onder het lezerspubliek", zegt hij. "Veel mensen vinden lezen iets stoffigs en ouderwets, van dat imago willen wij af."

De 'Quills awards' zijn bedoeld om de Amerikaanse consument te wijzen op het plezier dat aan een boek beleeft kan worden. Byrne wijst erop dat Amerikanen zijn lamgeslagen door films, muziek, televisie en andere entertainment waardoor literatuur in de vergetelheid is geraakt. "Ze moeten lezen opnieuw ontdekken," licht hij toe. "Gelukkig zijn steeds meer schrijvers ook beroemdheden, dat zullen we met deze prijs ook zeker benadrukken."

De Quills Awards worden op 11 oktober tijdens een MTV-achtige awardshow in New York uitgereikt. Ellenlange speeches zijn uit den boze, bizarre stunts en veel humor zullen worden gestimuleerd. Aan de prijs zit geen geld verbonden. Wie wint moet het doen met een beeldje en de eer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen