Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse 'Herken de homo' wijkt af van Amerikaanse versie

Shownieuws

Nederland krijgt een eigen versie van het tv-programma 'Herken de homo'. Hoewel het concept hetzelfde is, wijkt de Nederlandse versie af van de Amerikaanse.

Nederland krijgt een eigen versie van het tv-programma 'Herken de homo'. Hoewel het concept van het programma hetzelfde is, wijkt de Nederlandse versie als het gaat om de uitwerking af van de Amerikaanse versie. "Waar haar Amerikaanse collega slechts een bijrol heeft in het programma, vormt presentatrice Fiona Hering de steun en toeverlaat van onze vrijgezelle vrouw", vertelt woordvoerder Jasper Thijsen van RTL Nederland.

De presentatie van 'Herken de homo' is voor Fiona een debuut. Het is het eerste programma dat ze presenteert op de Nederlandse televisie. Wel kennen we haar al van RTL-Boulevard waar zij regelmatig als lifestyle-deskundige aanschuift. De keuze voor Hering was 'snel' gemaakt. "Haar spontane en warme voorkomen op televisie in combinatie met haar vlotte babbel is de reden dat wij meteen aan Fiona dachten", legt Thijsen uit.

Fiona was 'erg enthousiast' om aan het programma mee te werken. "Ze heeft veel homoseksuele vrienden en is een echte 'gay-kenner'", aldus Thijsen. Toch werd zij verrast door de Amerikaanse versie die dit jaar te zien was op televisie. Hering had moeite om de echte homo's te herkennen in de show. De Nederlandse versie is volgens RTL daarom ook op dat punt een uitdaging voor haar. "Ze wilde ook niet weten welke mannen, die deelnemen aan de Nederlandse versie van het programma, tot de ho's en welke tot de he's behoren", vertelt Thijsen.

De opnames van het achtdelige programma met Hering vinden momenteel plaats in Mexico. De makers hebben bewust gekozen voor Mexico. In dit land zijn volgens hen alle ingrediënten aanwezig om het programma te laten slagen. Ingrediënten als romantiek, mooi weer en veel mogelijkheden voor activiteiten. Het programma wordt in september uitgezonden op RTL 5.

Het programma heeft vijftien deelnemers, veertien mannen en één vrouw. Het is geen datingprogramma maar een spelprogramma. Wanneer de vrouw aan het eind van het programma overblijft met een heteroseksuele man verdienen beiden vijftigduizend euro. Is de laatste man homoseksueel dan is de honderdduizend euro voor hem. Vooraf aan het programma krijgen de homoseksuele deelnemers een cursus om zo heteroseksueel mogelijk over te komen. De andere deelnemers hebben gereageerd op een oproep voor de fictieve datingshow 'Yes, that's life'. Zij worden verrast door de uiteindelijke deelname aan 'Herken de homo'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen