Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'Les misérables' favoriet in Engeland

Shownieuws

'Les misérables' is door het Engelse publiek gekozen tot de meest favoriete musical van het jaar. De winnaar van vorig jaar, 'The phantom', eindigde als tweede.

'Les misérables' is door het Engelse publiek gekozen tot de meest favoriete musical van het jaar. De show kreeg in een enquête van de BBC veertig procent van ongeveer vierhonderdduizend stemmen. De producent van de musical, Sir Cameron Mackintosh, was vereerd met de award. De winnaar van vorig jaar, 'The phantom of the opera', eindigde dit jaar op de tweede plaats.

In opdracht van de Britse radiozender BBC2 werd op internet een enquête geplaatst om de meest favoriete musical van Engeland te bepalen. Mensen konden behalve op 'Les misérables' en 'The phantom' stemmen op musicals als 'Cats', 'Grease' en 'Evita'. Volgend jaar is 'Les misérables' de langst lopende musicalproductie op West End. Het record staat nu nog op naam van 'Cats'.

'The king and I', 'Sunset Boulevard' en 'Evita' eindigden verder in de top-tien. 'Grease' en 'Cats' hebben de top-tien dit jaar niet gehaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen