Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John de Mol: Ik kan inschatten wat mensen willen

Shownieuws

Inschatten wat mensen willen.Dat is volgens John de Mol zijn grootste talent. "Het beeld van mij is dat ik zakelijk briljant ben, maar ik ben vooral creatief."

Inschatten wat mensen willen. Dat is volgens John de Mol zijn grootste talent. "Het beeld dat aan me kleeft, is dat ik zakelijk briljant ben, maar niet creatief. Ik zie het eerder andersom", zegt de mediatycoon in een interview dat schrijfster Heleen van Royen voor het blad Linda met hem afnam. "Naarmate ik ouder word, moet ik alleen wel oppassen dat ik blijf begrijpen wat mensen willen."

De Mol geeft zelden persoonlijke interviews. Het blad van zus Linda kon hij echter niet weigeren. Hij stemde in met de voorwaarde dat Heleen van Royen het vraaggesprek zou afnemen. Volgens de schrijfster werd de opdracht gebracht alsof ze god zelf mocht interviewen. "God wil mij. Ik begrijp dat ik word geacht op mijn knieën neer te strijken en een dankwoord uit te spreken", schrijft ze in een stuk voorafgaand aan het interview, dat door haarzelf 'operatie de Mol' is gedoopt.

In een interview over het persoonlijke leven van De Mol ontbreekt zijn zoon, en enige kind, Johnny niet. "Hij is een prima kerel. Hij deugt", zegt de vader over zijn zoon. Hij voelt zich er alleen nog wel eens schuldig over dat hij de vaderrol niet in zijn geheel op zich heeft genomen toen Johnny klein was. "Maar dat had ook een praktische oorzaak", zegt hij doelend op het feit dat moeder Willeke Alberti met haar nieuwe liefde Sören Lerby in het buitenland ging wonen, nadat ze uit elkaar waren.

Hoe lovend de woorden over zijn zoon ook zijn, volgens Van Royen praat De Mol over zijn hond Sammie met de meeste warmte in zijn stem. "Ik sluit niet uit dat ik een psychiater nodig heb als Sammie wegvalt", zegt De Mol. Hij legt uit dat hij heel gesloten is als het over relaties gaat of dingen die hij privé vindt. "Ik heb geen gene om over mijn hond te praten. Over die andere dingen heb ik dat wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen