Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Torringa hoopt op tv-serie van Hollands Glorie

Shownieuws

Krijn Torringa hoopt dat hij op TV Oranje een tv-versie kan maken van 'Hollands Glorie'. De zender start per 1 oktober met videoclips van eigen bodem.

Muziekproducent Krijn Torringa hoopt op TV Oranje een tv-versie te kunnen maken van zijn oude radioshow Hollands Glorie. Het station begint 1 oktober met het non-stop uitzenden van videoclips en tv-beelden van Nederlandse artiesten. Torringa sluit niet uit dat er ook gepresenteerde programma's komen. "Dan hoop ik dat er plaats is voor een tv-serie van mijn oude radioprogramma", vertelt hij aan Novum Nieuws.

De nieuwe tv-zender brengt vanaf oktober beelden van Nederlandse artiesten in verschillende genres. Dit varieert van pop tot rap en van cabaret tot klassiek. Volgens Torringa is TV Oranje een gat in de markt. "Muziekclips van Hollandse makelij worden voor een deel geweerd door de andere tv-stations in ons land, maar ze zijn binnenkort weer te zien en te beluisteren dankzij ons."

De oud-presentator van de Avro zegt dat Nederlandse artiesten blij reageren op het initiatief van hem en Gerard Ardesch. "Ik werd, nadat het nieuws bekend was, spontaan gebeld door Lee Towers. Maar ook de Koninklijke Luchtmacht, die met drie Nederlandse artiesten een show gaat doen met liedjes van Queen, wil onze steun."

TV Oranje is een digitale zender die alleen is te zien met een decoder. Volgens Torringa heeft momenteel achttien procent van de Nederlanders een digitale tv-aansluiting, maar over anderhalf jaar moet dat vijftig procent zijn. Kabelmaatschappij UPC heeft aangekondigd twee miljoen decoders gratis te gaan weggeven. "Dan gaat het heel snel", denkt Torringa. De zender zendt geen reclame uit en is voor de opbrengsten afhankelijk van het aantal decoderabonnees.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen