Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Il Divo wil samenwerken met Frans Bauer

Shownieuws

Als het aan de heren van Il Divo ligt nemen ze een lied op met Frans Bauer. Het Nederlandse levenslied past volgens hen goed bij de operamuziek van Il Divo.

Als het aan de heren van Il Divo ligt nemen ze een lied op met Frans Bauer. Het Nederlandse levenslied past volgens hen goed bij de operamuziek van Il Divo. De internationale groep heeft woensdag een bezoek gebracht aan ons land om hun debuutalbum 'Il Divo' te promoten.

"Frans Bauer", roept het Zwitserse bandlid Urs Buhler in een exclusief interview met Novum Nieuws als de vraag wordt gesteld met wie de heren het liefst willen samenwerken. "Ik heb hier acht jaar gewoond en het zou wel leuk zijn om met hem te zingen", antwoordt de zanger blij, waarna hij 'Heb je even voor mij' neuriet. De zanger studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en de afgelopen zeven jaar maakte hij deel uit van het Nederlands Opera Gezelschap.

De pop-operagroep bestaat uit vier ervaren en goed uitziende musical- en operazangers, die populaire liedjes op semi-klassieke wijze uitvoeren. Naast Buhler bestaat het kwartet uit de Amerikaan David Miller, de Fransman Sebastien Izambard en de Spanjaard Carlos Marin.

De groep boekt over de hele wereld successen en de heren laten weten te genieten van de aandacht van de fans. "Het voelt goed. We genieten ervan", zegt Sebastian. "Het is net een sprookje voor ons en we zijn blij dat we hier zijn."

Het viertal staat momenteel op de eerste plaats van de 'Album top 100'. Het debuutalbum bevat semi-klassieke covers in het Italiaans van bekende hits als 'Unbreak my heart' van Toni Braxton en 'My way' van Frank Sinatra.

Het bandlid David verklapt per ongeluk dat het vervolg op het debuutalbum 'Encora' gaat heten. Voor dit tweede album hebben de heren geen tijd om zelf nummers te schrijven, maar Sebastien en David willen in de toekomst wel zelf hun eigen nummers schrijven. "Ik denk dat we voor het derde album meer tijd zullen hebben om rond de piano te gaan zitten en inspiratie op te doen, dus ik hoop dat het derde album een paar van onze eigen nummers bevat", aldus David.

In onder meer Australië, Engeland, Canada en de Verenigde Staten behaalden ze met hun debuutalbum al een platinaplaat. Het succes lijkt niet op te houden. De heren hebben hoge verwachtingen. Carlos geeft aan dat Il Divo van plan is de rest van de wereld ook te veroveren met hun pop-opera muziek. "We willen graag Japan, Argentinië, Venezuela en de rest van Zuid-Amerika veroveren".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen