Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling zingt titelsong 'Over de vloer'

Shownieuws

Gerard Joling zingt samen met Gordon de titelsong voor het nieuwe tv-programma 'Gordon & Gerard over de vloer'.

Gerard Joling zingt samen met Gordon de titelsong voor het nieuwe tv-programma 'Gordon & Gerard over de vloer'. "Het is echt een geweldig nummer geworden. Het is een Nederlandstalige bewerking van 'When the rain begin to falls' van Pia Zadora en Jermaine Jackson", vertelt Joling aan Novum Nieuws. "We hebben zelf de tekst geschreven en nu heet het 'Als je alles hebt gehad van kaviaar tot aan patat'."

Gordon en Gerard starten in augustus met hun nieuwe tv-programma bij Talpa. Het programma is de Nederlandse variant op de Amerikaanse serie 'The simple life', met Paris Hilton en Nicole Richie. Gerard en Gordon komen iedere week 'over de vloer' bij een gezin in Nederland. Dat varieert van een Marokkaans gezin tot een varkensboerderij of een circusfamilie. De opnames vallen Joling 'zwaar'. "Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Het is echt afzien af en toe", vertelt Joling. "Maar volgens John (de Mol, red.) is het hilarisch. Hij verwacht echt hoge kijkcijfers."

Joling scoort momenteel een top tien hit met een remake van de Judy Garland-song 'Somewhere over the rainbow'. Een opvolger in dezelfde lijn 'zit er niet in'. "Eigenlijk hadden we helemaal niet verwacht dat de single zo'n grote hit zou gaan worden", aldus Gerard. Er zijn zelfs plannen om naast de huidige rustige ukeleleversie, ook een snelle versie op te nemen. "Voor optredens in het land is deze rustige versie echt killing", legt hij uit. "Er zijn plannen om wellicht ook nog een snelle, meer dansbare versie uit te brengen."

De 45-jarige zanger uit Schagen bracht in 1996 een Nederlandstalig album uit 'Heel even anders'. Het album werd geproduceerd door Tom Peters en leverde Gerard de hits 'Zing met me mee' en 'Heel even' op. "Ik ga binnenkort met Tommy opnieuw de studio in om een Nederlandstalig album op te nemen met lekkere feestnummers", vertelt Joling. Peters produceerde ook zijn huidige single.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen