Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samuel L. Jackson wordt afro-samoerai

Shownieuws

De Japanse illustrator Okazaki oogst bewondering met zijn stripverhaal 'Afrosamurai'. De strip wordt verfilmd met Samuel L. Jackson in de hoofdrol.

Hoe ongebruikelijk een verhaal over een Afrikaanse samoeraikrijger ook klinkt, de Japanse illustrator Takashi Okazaki oogst bewondering met zijn stripverhaal 'Afrosamurai'. Niet alleen is een animatieminiserie van de strip in de maak, een verfilming met Samuel L. Jackson in de hoofdrol staat op het punt te worden gerealiseerd.

'Afrosamurai' vertelt het verhaal van een samoerai in het middeleeuwse Japan. Zijn missie is het wreken van de moord op zijn vader. Daarvoor moet hij de moordenaar, de drie-armige schutter No.1, zien te vinden. Jackson speelt de 'afro', de eenzame strijder die op zijn pad voortdurend wordt gehinderd door vreemde obstakels.

Okazaki is bekend om zijn bizarre tekeningen. Zijn keuze voor een Afrikaanse held, die de Japanse vechtkunst tot in perfectie beheerst, heeft hij nooit willen verklaren. Fans van de illustrator hopen daar middels de film meer inzicht in te krijgen.

De 59-jarige Jackson wordt als coproducent nauw betrokken bij de totstandkoming van de film. Daarnaast leent hij zijn stem aan het hoofdpersonage in de televisieserie. De serie wordt eerst in de Verenigde Staten uitgebracht, voordat hij ondertiteld in Japan verschijnt.

De productie van de film gaat volgend jaar van start. In 2007 verschijnt 'Afrosamurai' in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen