Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Seal op Night of the Proms in Ahoy'

Shownieuws

Seal is dit jaar de hoofdact op de Night of the Proms in de Rotterdamse Ahoy'. Ook Roger Daltrey van 'The Who' maakt zijn opwachting, alleen in Nederland.

Seal is dit jaar de hoofdact tijdens de Night of the Proms in de Rotterdamse Ahoy'. Hoewel het muziekfestival ook België en Duitsland aandoet, maakt Seal alleen in Nederland zijn opwachting. De Britse zanger is bekend om zijn muzikale mix van soul, pop, dance en rock en om zijn relatie met supermodel Heidi Klum. Hij scoorde hits met 'Crazy' en 'Kiss from a rose'.

Behalve Seal maakt Roger Daltrey deel uit van het programma. Daltrey is de zanger en stichter van de Britse rockband 'The Who'. Daarnaast is hij soloartiest en acteur. In zijn eentje scoorde hij hits met 'Giving it all away' en 'Whitout your love'.

Het orkest Il Novecento, onder leiding van Robert Groslot, het koor Fine Fleur en presentator Carl Huybrechts zijn ook dit jaar van de partij. De namen van de overige artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.

In 1985 werd het festival voor het eerst georganiseerd door twee Belgische studenten. Het evenement, waarbij klassieke melodieën worden gecombineerd met popevergreens, was direct een succes. De eerste editie in het Antwerps Sportpaleis trok dertienduizend bezoekers. 'Night of the proms' is sinds 1991 in Nederland te zien.

Dit jaar vindt 'Night of the Proms' plaats van 16 tot en met 30 november.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen