Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Connery keert filmwereld de rug toe

Shownieuws

Sean Connery wil niet meer in films acteren omdat hij het gehad heeft met 'die idioten' die momenteel Hollywood beheren.

Sean Connery wil niet meer in films acteren omdat hij het heeft gehad met 'die idioten' die momenteel Hollywood beheren. De 74-jarige acteur zegt alleen nog in een film te verschijnen voor een bedrag 'waar de maffia steil van achterover slaat'. Een woordvoerder van Connery heeft bevestigd dat de acteur nooit meer in een film wil verschijnen.

Connery was in 2003 voor het laatst te zien in 'The league of extraordinary gentleman'. Hij heeft een simpele verklaring voor zijn desillusie jegens Hollywood. "Ik wil niets meer met al die sukkels te maken hebben. Dat alleen maar groter wordende gat tussen mensen die weten hoe je een film maakt en mensen die bepalen of een film gemaakt mag worden doet alles de strop om." Sean weet dat niet iedereen in Hollywood een 'idioot' is maar vindt oprecht dat er een groot aantal erg dicht in de buurt komt.

Het kostte Connery dan ook geen enkele moeite om de rol van Gandalf in Peter Jacksons Lord of the rings-trilogie af te wijzen. "Ik snap sowieso niks van die films", zegt hij.

Behalve Connery's filmplannen is ook het plan voor een autobiografie van de baan. De acteur stapte uit een zeer lucratieve overeenkomst met een uitgever omdat die volgens hem te diep in zijn leven wilde graven. "Ik besefte me dat ik een groot deel van mijn leven, waarschijnlijk zelfs mijn hele leven, bezig zou zijn met het goedpraten van de misvattingen in zo'n boek. En daar pas ik voor."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen