Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren zingen op benefietconcert met BB King

Shownieuws

Bekende sterren als Bruce Willis, John en Kenny Wayne Shepherd hebben zaterdag op een benefietconcert opgetreden met de legendarische gitarist BB King.

Bekende sterren als Bruce Willis en John en Kenny Wayne Shepherd hebben zaterdag op een benefietconcert opgetreden met de legendarische gitarist BB King. Met de opbrengst van het concert wil de bluesgitarist een 'BB King Museum' openen. Het benefietconcert is een van de activiteiten die worden georganiseerd ter ere van de komende tachtigste verjaardag van King.

De 79-jarige blueszanger en gitarist hoopt dat zijn museum de jonge generatie muzikanten en artiesten gaat inspireren. "Het is belangrijk dat jonge studenten ook van ons kunnen leren", vertelt King.

Montel Williams, bekend van een populaire talkshow in Amerika, presenteerde het benefietconcert en moedigde het drukke publiek aan om 'Happy birthday' voor de gitarist te zingen. En dat, terwijl BB King pas op 16 september jarig is.

Later dit jaar zal er ter ere van de verjaardag van de bluesartiest een speciaal duettenalbum uitgebracht worden. Daarop zingen onder meer Bono, Sting, Elton John en Van Morrison mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen