Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Foxx neemt het op voor Tom Cruise

Shownieuws

Jamie Foxx neemt het op voor Tom Cruise. Die krijgt veel kritiek door zijn relatie met Katie Holmes. Foxx vindt dat overdreven en zegt dat iedereen jaloers is.

Oscarwinnaar Jamie Foxx neemt het op voor Tom Cruise. Cruise ontving de laatste maanden veel negatieve publiciteit vanwege zijn relatie met de veel jongere actrice Katie Holmes en zijn kritiek op Brooke Shields. Foxx vindt de ophef rondom Cruise overdreven, meldt BBC News maandag.

De 'War of the worlds'-ster heeft sinds april een relatie met de 26-jarige Holmes. Dat maakte hij kort na het beëindigen van zijn relatie met Penelope Cruz bekend. Foxx zegt dat Cruise het 'vervelend' vindt om geen vriendin te hebben maar dat het niet betekent dat hij niet echt verliefd is op Katie.

Toen Cruise te gast was in de Oprah Winfrey show wist hij half Amerika tegen zich in het harnas te jagen door schreeuwend "ik ben zo verliefd" op de bank te springen en hysterisch met zijn vuisten op de grond te slaan. Critici vonden het aanstellerij van de 42-jarige acteur en de Cruiseparodieën die op de uitzending volgden logen er niet om.

Cruise is als aanhanger van de Scientology kerk fel tegen het gebruik van antidepressiva. Toen Brooke Shields een boek uitbracht over haar genezing van een postnatale depressie door het slikken van pillen, was de kritiek van Tom niet van de lucht. In interviews liet de acteur weten dat Shields gewoon meer fruit had moeten eten en dat hele boek niet had hoeven schrijven. De media stortte zich op de vete tussen de twee acteurs en Cruise was niet degene aan wiens kant de meeste mensen stonden.

Foxx heeft een duidelijke verklaring voor de kritiek op Cruise. "Hij is de Michael Jordan onder de acteurs. Het lijkt alsof hij alles heeft en dat is ook zo. Mensen zoeken daarom altijd naar manieren om hem onderuit te halen." Om te bewijzen dat Tom echt een aardige jongen is, haalde Foxx het incident aan waarbij een journalist hem tijdens een interview water in het gezicht spoot. "Ik had diegene een flinke opdonder gegeven," zegt Foxx. Tom reageerde echter heel kalmpjes en liet de man vooral weten dat het 'erg onbeschoft' is om zoiets te doen.

Foxx, die dit jaar de Oscar voor beste acteur won voor zijn rol in 'Ray', was in 2004 naast Cruise te zien in de thriller 'Collateral'. Momenteel is hij bezig met de opnames van de verfilming van de hitserie 'Miami vice' waarin hij samen met Colin Farrell de hoofdrol speelt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen