Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren zingen op album Herbie Hancock

Shownieuws

Herbie Hancock heeft een door hem uitverkoren stoet van bekende zangers, songwriters en muzikanten op één album bijeengebracht.

Herbie Hancock heeft een door hem uitverkoren stoet van bekende zangers, songwriters en muzikanten op één album bijeengebracht. Op de cd zijn onder anderen Christina Aguilera, Annie Lennox, Paul Simon, Sting en Carlos Santana te horen. Volgens Hancock is het album 'Possibilities' 'het neusje van de zalm'.

De 65-jarige jazzmuzikant heeft behalve bekende artiesten de nog niet zo lang bekende Joss Stone, Damien Rice, Lisa Hannigan en de blinde gitarist/zanger Raoul Midón gevraagd mee te werken aan het album.

Behalve nieuwe nummers bevat 'Possibilities' bekende nummers, zoals 'A song for you' (origineel van Leon Russell), dat door Christina Aguilera wordt gezongen en 'Sister Moon', dat van Sting is en door hem ook wordt gezongen.

De 65-jarige jazzmuzikant Hancock heeft in verschillende genres geschiedenis geschreven, van akoestische tot disco en funk en van hiphop tot techno. Sinds zijn langdurige samenwerking in de jaren zestig met trompettist Miles Davis verlegt Herbie voortdurend zijn muzikale grenzen. Hij is bekend geworden met hits als 'Rock-it' en 'Watermelon man'.

Het nieuwe album komt op 9 september in Nederland uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen