Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Lynch wil meditatielessen op scholen

Shownieuws

David Lynch wil dat schoolkinderen gaan mediteren in klaslokalen. De filmregisseur past in zijn eigen leven sinds jaren meditatietechnieken toe.

David Lynch wil dat schoolkinderen gaan mediteren in klaslokalen. De filmregisseur past in zijn eigen leven sinds jaren meditatietechnieken toe. Nu heeft hij een stichting opgericht die kinderen gaat aanmoedigen de technieken ook te gebruiken. "Het is kennis op de manier van het 'zelf' en het verricht wonderen bij kinderen", meent Lynch.

"Ik ben ervan overtuigd dat er honderden of duizenden kinderen zijn die de waarheid zien in dit en op een of andere manier willen deelnemen", vertelt Lynch. De David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace haalt geld op om studiebeurzen uit te reiken aan scholieren die deelnemen aan de meditatielessen.

De meditatietechnieken houden onder meer in dat iemand twee keer per dag twintig minuten met gesloten ogen ergens comfortabel gaat zitten. Het helpt de scholieren volgens Lynch stress te overwinnen en beter te presteren. De studenten gebruiken met deze technieken het gehele brein in plaats van een gedeelte ervan, zegt Lynch.

De regisseur David Lynch is onder meer bekend van de films 'Mulholland drive', 'Blue velvet' en 'Wild at heart'. Op dit moment werkt hij in Los Angeles aan de film 'Inland empire'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen