Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Showzangeres Hildegarde (99) overleden

Shownieuws

Hildegarde, de 'weergaloze' showzangeres, is vrijdag in New York overleden. Ze was zeven decennia lang een beroemdheid. Ze is 99 jaar geworden.

Showzangeres 'Hildegarde de weergaloze' is vrijdag in een ziekenhuis in New York overleden. Dat maakte haar goede vriend en manager Don Dellair zondag bekend. Hildegarde is verantwoordelijk voor de trend waarbij een artiest alleen zijn of haar voornaam gebruikt. Ze was zeven decennia lang een beroemdheid en is 99 jaar geworden.

Hildegarde Loretta Sell, zoals de Amerikaanse van Duiste afkomst voluit heet, was bekend als 'Hildegarde de weergaloze', een naam die ze te danken had aan columnist Walter Winchell. Haar carrière bereikte in de jaren dertig en veertig het hoogtepunt. Minstens 45 weken per jaar trad ze op in clubs en variétérestaurants. In 1939 sierde ze de cover van Life magzine en cosmeticamerk Revlon introduceerde rond dezelfde tijd de Hildegarde lippenstift en nagellak.

De excentrieke, homoseksuele pianist/performer Liberace zei ooit over Hildegarde dat ze waarschijnlijk de bekendste showzangeres is die ooit heeft geleefd. "Ik zoog alles wat ze deed in me op. Het was geweldig om naar haar te kijken, met haar elegante gewaden, al die rozen om haar heen en haar lange, witte handschoenen. Voor haar werd er letterlijk een rode loper uitgerold", bejubelt de man die bekend stond om zijn valse geest haar.

Met liedjes als 'Darling, je vous aime beaucoup' en 'The last time I saw Paris' had Hildegarde wereldwijd succes. Onder haar bewonderaars bevond zich een aantal vooraanstaande mannen als koning Gustaaf van Zweden en de hertog van Windsor. Hildegarde had geen directe nabestaanden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen