Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude rotten scoren top-tienhit

Shownieuws

Gerard Joling en Albert West, twee 'oude rotten' binnen het muziekvak scoren voor het eerst sinds jaren een top-tienhit in de Mega top 100.

Gerard Joling en Albert West, twee 'oude rotten' binnen het muziekvak, scoren voor het eerst sinds jaren een top-tienhit in de Mega top 100. Joling stijgt deze week naar nummer negen met zijn single 'Somewhere over the rainbow', Albert West maakt een sprong in de hitlijst naar nummer tien met zijn versie van het oude nummer 'Amarillo' van Tony Christie.

Voor Albert West is het negentien jaar geleden dat hij voor het laatst een plek in de top-tien behaalde. De 57-jarige zanger uit Brabant stond in 1986 op de zesde plek met 'Give a little love', een duet met de Engelse zanger Albert Hammond. De laatste top-tienhit van Joling zonder 'De Toppers' stamt uit 1992. In het tv-programma 'Nederland Muziekland' zong hij een gelegenheidsduet met zangeres Tatjana Simic. De single 'Can't take my eyes off off you' die naar aanleiding van dit programma werd uitgebracht bereikte de vijfde plaats in de hitparade.

De recente top-tiennoteringen van de heren hebben een overeenkomst: beide liedjes worden gebruikt in een televisiereclame. Het nummer 'Amarillo' is bijna dagelijks te horen in de radio- en tv-spot van het biermerk Bavaria. De 45-jarige Joling werd geïnspireerd door de commercial van 'Menzis Verzekeringen'. Hierin zingt zanger Israel Kamakawiwo'ole een akoestische bewerking van 'Somewhere over the rainbow' van Judy Garland. Joling nam een kopie van deze versie op.

Beide heren hebben een lange loopbaan als zanger. Joling timmert ruim twintig jaar aan de weg in de muziekbranche, West meer dan 36 jaar. Eerder vertelde West tegen Novum Nieuws 'erg blij' te zijn met zijn huidige succes. "Dit is zo'n mazzel. Ik ga dit nieuwe succes eerst inhaleren en een maand erna kijk ik nog even terug naar deze periode."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen