Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jimi Hendrix zei homo te zijn'

Shownieuws

Jimi Hendrix heeft gezegd dat hij homofiel was om onder dienstplicht uit te komen. Dat staat in een biografie over de rocklegende.

Jimi Hendrix heeft gezegd dat hij homofiel was om onder zijn dienstplicht uit te komen. Dat is één van de onthullingen die staan in 'Room full of mirrors', een biografie over het leven van de rocklegende. Hendrix heeft volgens de auteur van het boek, Charles R Cross, tegen zijn superieuren gezegd dat hij gevoelens had voor een andere soldaat. Cross baseert dit op militaire archieven uit 1962, schrijft BBC News.

Volgens de auteur hield Hendrix, die op 27-jarige leeftijd overleed aan een overdosis slaappillen, erg van vrouwen. In het boek staat ook dat Hendrix een affaire had met Brigitte Bardot. Hendrix heeft altijd gezegd dat hij ontslagen werd uit het leger omdat hij zijn enkel had gebroken na een parachutesprong, maar volgens Cross is daar geen bewijs van.

'Room full of mirrors' komt deze zomer uit. Het is 18 september precies 35 jaar geleden dat de zanger overleed. Auteur Cross schreef in 2001 een biografie over het leven van Nirvana-frontman Kurt Cobain. Dit werk werd een bestseller. Volgens Cross vertonen de levens van de twee artiesten veel overeenkomsten. Beiden groeiden op in armoede en wilden beroemd worden. Toen ze dat eenmaal waren, bleek dat zij het niet aankonden waarop zij aan de drugs raakten. Zowel Cobain als Hendrix overleed op 27-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen