Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van de Sande Bakhuyzen geniet meer dan voorheen

Shownieuws

Regisseur Willem van de Sande Bakhuijzen geniet. Sinds hij vorig jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is kent hij groter geluk dan voorheen.

Regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen geniet van alles. Sinds hij vorig jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is, kent hij naar eigen zeggen groot geluk. "Geluk over de kinderen, over mijn nieuwe liefde, en ook over mijn vorige liefde. Meer dan voorheen", vertelt hij in een interview in het septembernummer van het blad Linda.

De drievoudig Gouden Kalfwinnaar legt momenteel de laatste hand aan de verfilming van het boek 'Ik omhels je met duizend armen' van Ronald Giphart. De film, met Carice van Houten en Tijn Docter in de hoofdrol, is gedeeltelijk op Ibiza opgenomen. Zijn vorige project 'Leef', naar een scenario van Maria Goos, is de openingsfilm op het Nederlands Filmfestival dat op 28 september van start gaat.

Ondanks zijn ziekte werkt de 47-jarige Van de Sande Bakhuyzen gewoon door. Zelf ziet hij dat als de best mogelijke beslissing. "Ik haal ontzettend veel kracht uit mijn werk. Het geeft me veel, ik word er gelukkig van." Jarenlang bleef hij als regisseur onopgemerkt. "Tot 'Oud geld'. Vanaf toen werd ik veel gevraagd. Het ene mooie project na het andere dient zich nu aan. Ik wil sowieso actief blijven, geprikkeld worden."

Films als 'Cloaca' en 'Familie' worden beschouwd als twee van de beste Nederlandse films ooit. Dat betekent niet dat er voor Van de Sande Bakhuyzen niets te wensen overblijft, zegt hij. De regisseur laat los dat er misschien een buitenlandse film aankomt en dat hij heeft toegezegd nog twee toneelstukken te regisseren voor het gezelschap Het Toneel Speelt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen