Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sesamstraat boos over 'verhuizing'

Shownieuws

De redactie van 'Sesamstraat' is 'boos' over de nieuwe uitzendtijd van het programma. De serie verschuift vanaf 3 september van 18:00 uur naar 17:35 uur.

De redactie van Sesamstraat is boos over de nieuwe uitzendtijd van het kinderprogramma. De serie verschuift vanaf 3 september naar 17.35 uur. Nu nog begint het programma om 18.00 uur. "Ik vind dat een programma met zo'n staat van dienst de beste plek verdient: om 18.30 uur. Na het eten en voor het naar bed gaan", legt hoofdredacteur Ajé Boschhuizen uit aan Novum Nieuws.

De hoofdredacteur vreest dat het nieuwe tijdstip ten koste gaat van de kijkcijfers. "Ik denk zeker dat we vijf of zes procent kijkers gaan inleveren. Daar ben ik best boos over." Het is niet de eerste keer dat Sesamstraat wisselt van uitzendtijd. Voor de komst van Z@ppelin begon het programma om 18.15 uur. Volgens Boschhuizen liepen de kijkcijfers direct terug toen dit werd veranderd in 18.00 uur.

Sesamstraat krijgt ook een nieuw decor. De ideeën hiervoor zijn vorig jaar ontstaan, nadat zich praktische problemen voordeden tijdens de opnamen. Het oude decor was doorverbouwd, waardoor de verschillende settings te klein werden om met drie camera's goed op te kunnen nemen. Het nieuwe decor is ontworpen door Erly Brugmans.

Het kinderprogramma bestaat in januari dertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt Sesamstraat op 3 september live uitgezonden en wordt het nieuwe decor gepresenteerd. De show is een compilatie van meer en minder bekende scènes en liedjes. Het wordt opgenomen voor een live publiek. Behalve de volledige Nederlandse cast zullen Elmo, Bert & Ernie en Koekiemonster te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen