Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cheadle bezoekt het echte Hotel Rwanda

Shownieuws

Cheadle heeft Hotel Rwanda bezocht. Hij speelt de hoofdrol in de gelijknamige film, die is gebaseerd op het hotel. Cheadle kreeg hier een Oscarnominatie voor.

Don Cheadle heeft eindelijk Hotel Rwanda bezocht. De acteur speelt de hoofdrol in de gelijknamige film, die is gebaseerd op het hotel. Cheadle kreeg hier vorig jaar een Oscarnominatie voor. Behalve het bezoek aan het hotel sprak hij met vluchtelingen, de Rwandese president Paul Kagame en meisjes die ontvoerd zijn geweest door rebellen.

Vanaf het moment dat Cheadle voet zette in Rwanda, voelde hij een band met het gebied. "Ik voel me ontzettend aangetrokken tot de mensen, de geuren en de kleuren van dit land." Hij zegt altijd al naar Rwanda te hebben gewild, maar omdat de opnamen van de film plaatsvonden in Zuid-Afrika, kwam hij daar tijdens zijn eerste bezoek aan het continent niet aan toe.

'Hotel Rwanda' vertelt het verhaal van een Hutu die een hotel leidt en daar tijdens de burgeroorlog begin jaren '90 onderdak biedt aan duizenden Tutsi-vluchtelingen. De film kreeg positieve reacties, omdat de gruwelheden die in het land hebben plaatsgevonden onder de aandacht werden gebracht. In totaal ontving de film drie Oscarnominaties.

Cheadle heeft zich voorgenomen zich met hart en ziel in te zetten voor de problemen in Afrika. "De mensen hier hebben ondanks alles zoveel hoop. Ik wil helpen die hoog te houden. Ik ga er alles aan doen de problemen waarmee ze hier mee te kampen hebben onder de aandacht te brengen."

De 40-jarige acteur is al begonnen aan een boek waarin hij beschrijft hoe een westers individu zich op een eenvoudige manier kan inzetten voor Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen