Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe film Michael Moore zorgt voor onrust

Shownieuws

De nieuwste film van Michael Moore 'Sicko' doet al voor de productie stof opwaaien. De gezondheidsindustrie zou het nu al in zijn broek doen.

De nieuwste film van Michael Moore 'Sicko' doet al voor de productie stof opwaaien. De filmmaker is nog niet begonnen met zijn film over de Amerikaanse gezondheidsindustrie, maar instellingen doen het al 'in hun broek'. Dat zei Moore tijdens een filmfestival in het Amerikaanse Traverse.

In 'Sicko' neemt Moore HMO's (Health Medicare Organizations) onder de loep. Dat zijn organisaties die erop toezien hoe mensen aan verzorging en behandelingen komen. "Geflest worden door deze organisaties en slecht behandeld worden door de farmaceutische bedrijven is een gemeenschappelijke klacht die iedere Amerikaan maar al te goed kent", meent Moore.

Werknemers van HMO's zijn al geïnstrueerd over hoe te reageren als ze benaderd worden door Moore en zijn filmploeg.

Michael Moore, bekend van 'Fahrenheit 9/11' en 'Bowling for Columbine', werkt ook aan een vervolg op 'Fahrenheit'. Het vervolg gaat over de tweede termijn van de Amerikaanse president George W. Bush. Moore won voor 'Fahrenheit' eerder dit jaar de Gouden Palm in Cannes. De film bekritiseert de Bush-regering en het beleid van het Witte Huis sinds de terroristische aanslagen van 11 september.

Eerder won Moore een Oscar voor zijn documentaire 'Bowling for Columbine', over de oorzaken van een bloedbad op een Amerikaanse middelbare school.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen