Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ray Charles krijgt eigen postkantoor

Shownieuws

Ray Charles krijgt een postkantoor naar hem vernoemd. Het postkantoor is dicht bij de oude opnamestudio van de soullegende, die vorig jaar overleed.

Ray Charles is voor de tweede keer geëerd in Los Angeles. De Amerikaanse president George W. Bush ondertekende deze maand een document waarin staat dat het postkantoor dicht bij de opnamestudio van de soullegende officieel naar hem wordt vernoemd. In maart vorig jaar werd de studio al een beschermd stadsmonument.

De blinde componist en zanger liet de 'Ray Charles Studio' veertig jaar geleden bouwen en nam daar bijna al zijn platen op. Zijn laatste studioalbum 'Genius Loves Company' werd zijn best verkochte album. Volgens oud-woordvoerder Diane Watson, die het voorstel voor de benoeming van het postkantoor deed, was Charles een 'grootse artiest'. Ze hoopt dat de 'Ray Charles Postoffice' niet het laatste eerbetoon aan de zanger is.

Ray Charles overleed in juni vorig jaar op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Na zijn dood verscheen een film over zijn leven die bekroond werd met vier Image Awards tijdens de prijsuitreiking van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP). In mei werd bekend dat ook een musical wordt gemaakt over het leven van de artiest. Het is nog niet bekend wanneer de voorstelling op de planken komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen