Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frank Galan neemt fans mee naar Spanje

Shownieuws

De Vlaamse zanger Frank Galan neemt zijn fans in oktober mee naar Spanje. "Mijn fans kunnen een reis met de bus of het vliegtuig boeken naar een mooi hotel."

De Vlaamse zanger Frank Galan neemt zijn fans in oktober mee naar Spanje. "Mijn fans kunnen een reis met de bus of het vliegtuig boeken naar een mooi hotel in Spanje. Daar in het hotel geef ik een concert van twee uur", zegt hij tegen Novum Nieuws. "We reizen net als vorig jaar naar Lloret de Mar aan de Costa Brava en blijven daar acht dagen."

Volgens de Vlaamse zanger van het Spaanse lied heeft hij veel 'trouwe en gemakkelijke' fans. Hoewel hij populair is, heeft Galan binnen zijn tienjarige carrière weinig huwelijksaanzoeken gekregen. "Waarschijnlijk dacht iedereen: 'Die kan toch iedereen krijgen'", vertelt hij lachend. "Ik ben zeer gelukkig getrouwd en dan krijgen de fans respect voor wie je bent en wat je doet."

De 45-jarige Galan brak in 1996 door in Nederland met zijn album 'Passiones'. Van de cd gingen ruim zestigduizend exemplaren over de toonbank. Hij nam voor het album een gouden plaat in ontvangst. Inmiddels heeft hij negen albums opgenomen, grotendeels gevuld met covers die vanuit het Engels vertaald zijn naar het Spaans. De nieuwe dubbel-cd met de nieuwe single 'Si tu me quieres mujer' verschijnt in december. Het album bevat twaalf eigen geschreven stukken in zowel Spaans als Nederlands.

"De mensen kennen me nu. De fans vroegen ook steeds om eigen repertoire", legt Frank de wending uit. Zijn oorspronkelijke beroep was tolk en daardoor schreef hij vaak teksten vanuit het Spaans naar het Engels. De brug naar eigen liedjes was daarom klein. "Ik heb altijd al geschreven en ben daar vrij goed in", zegt Galan.

Inspiratie voor de liedjes vormde 'geen probleem'. "Ik heb veel levenservaring, veel meegemaakt. Ik schrijf over de liefde, maar ook over de wereld", verklaart Frank. "Er manifesteren zich vandaag de dag zo veel dingen die veranderen."

Op het nieuwe album verschijnt in tegenstelling tot de vorige cd's geen duet. Eerder nam Galan duetten op met zangeressen als Dana Winner, Sandra Kim en de Engelse Jeanet Mooney. De zanger zou nog wel eens een duet willen opnemen met Frans Bauer. "Ik heb hem ooit gebeld en gevraagd. Maar hij riep dat hij het niet meer nodig had en hij heeft gelijk ook natuurlijk", zegt Frank. "We gaan wel een aantal duo-concerten geven in België."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen