Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Première Lennon-musical uitgesteld

Shownieuws

De Broadway-première van de musical over de voormalig Beatles-zanger John Lennon is tien dagen uitgesteld. De producers willen veranderingen aanbrengen.

De Broadway-première van de musical over de voormalig Beatles-zanger John Lennon is tien dagen uitgesteld. De producers van het stuk menen dat er grote veranderingen aan het fundament van de musical moeten plaatsvinden. "We hebben de première verschoven om veranderingen aan te brengen in de opening en het slot van de musical", verklaart producer Allan McKeown aan BBC News.

De redenen voor de veranderingen zijn onder meer de teleurstellende recensies tijdens de try-outs in San Francisco in april. Een tweede uitvoering in Boston werd geannuleerd. De try-outs in New York zijn begonnen op 7 juli.

De musical is gebaseerd op liedjes van en interviews met Lennon. De musical wordt omschreven als een muzikale biografie, een concert en een feestje in één. Het verhaal bestrijkt verschillende periodes uit het leven van de legendarische zanger.

Natuurlijk komt ook de Beatles-periode aan bod. Will Chase en Julie Danao-Salkin spelen Lennon en Yoko Ono. Voor de rol van Sir Paul McCartney is een donkere acteur gecast. De musical bevat 28 liedjes van John Lennon. De twee nooit eerder uitgebrachte songs 'India India' en 'I don't want to lose you' behoren daartoe.

De nieuwe datum voor de première op Broadway is nu 14 augustus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen