Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dvd-serie Swiebertje krijgt vervolg

Shownieuws

Landloper Swiebertje krijgt op 9 augustus twee nieuwe dvd's. Deel negen en tien laten dertig jaar na de laatste aflevering de avonturen van Swiebertje herleven.

Swiebertje krijgt volgende week twee nieuwe dvd's. Deel negen en tien laten dertig jaar na de laatste aflevering de avonturen van de landloper herleven. Bijzonder daarbij is dat op deel tien onder meer verloren gewaande zwart-wit opnamen uit 1961 staan, meldt de website van het vakblad Muziek en Beeld. De dvd's komen op 9 augustus uit.

Van 1955 tot 1975 was Joop Doderer op televisie te zien als de vrolijke zwerver Swiebertje, die het altijd aan de stok had met veldwachter Bromsnor. Bij huishoudster Saartje kon hij terecht voor een 'kopjen koffie'. In totaal werden 89 afleveringen gemaakt, waarbij begin jaren zeventig zes miljoen kijkers de avonturen van de landloper volgden.

Van Swiebertje op dvd zijn sinds de release van het eerste deel in 2001 ongeveer 1,1 miljoen exemplaren verkocht. Bridge Entertainment Group, die de dvd's uitbrengt, verwacht van de nieuwe dvd's goede verkoopresultaten, maar 'niet meer zo spectaculair als de eerste delen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen