Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thom Hoffman geeft zijn jawoord aan Giam Kwee

Shownieuws

Acteur Thom Hoffman stapt zaterdag in het huwelijksbootje met collega-actrice Giam Kwee. De twee leerden elkaar kennen op de set van de tv-serie Russen.

Acteur en fotograaf Thom Hoffman stapt zaterdag in het huwelijksbootje met collega-actrice Giam Kwee. De twee leerden elkaar kennen op de set van de politiedramaserie 'Russen'. De 48-jarige Hoffman vertolkt de rol van Paul de Vos, Kwee speelt Liu Cha. Het paar heeft de bruidssuite van het Amstel Hotel in Amsterdam afgehuurd.

Kwee debuteerde in 1993 in de tv-film 'Het stille land' van Jan Keja. Een jaar later speelde ze de hoofdrol in 'Chopsticks' van Ron Termaat. Deze film won onder meer de Prix d'Europe Berlijn 1996. Daarnaast speelde Kwee diverse bijrollen in televisieproducties en was zij te zien als Madelief in de soap 'Onderweg naar morgen'. Ook was zij in het theater te bewonderen.

Hoffman speelde zijn eerste rol in 1981 in de film 'Luger' van Theo van Gogh. Hij werd bekend door zijn rol in de film 'De avonden', waar hij een Gouden Kalf voor beste acteur mee won. Sinds 1991 houdt Hoffman zich ook bezig met fotografie. Zijn werk is onder meer gebundeld in 'Foto's Thom Hoffman' en is te zien op fototentoonstellingen. Hoffman heeft zich verder toegelegd op het regisseursvak. Zo maakte hij 'The art of Dennis Hopper' en 'Dennis Hopper, the decisive moments'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen