Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MTV interesseert jongeren voor politiek

Shownieuws

Discussiëren over politieke kwesties is niet saai. Dat wil MTV duidelijk maken met 'Coolpolitics'. Artiesten discussiëren met politici over politieke kwesties.

Discussiëren over politieke kwesties is niet saai. Dat wil MTV duidelijk maken met 'Coolpolitics'. In het nieuwe item dat donderdag wordt uitgezonden tijdens een registratie van Rockin' Park gaan politici in debat met kunstenaars en artiesten.

Onder leiding van cabaretier Jan Jaap van de Wal en deejay Sander Lantinga discussiëren de Tweede-Kamerleden Femke Halsema (GroenLinks) en Hans van Baalen (VVD) dinsdag met deejay 100% Isis en tatoeagekoning Henk Schiffmacher over wereldvrede.

De jongerenzender houdt dit jaar en volgend jaar twaalf van dit soort debatten tijdens festivals en culturele manifestaties. De aanleiding wordt gevormd door twee succesvolle politieke debatten op Nederlands grootste popfestival 'A campingflight to lowlands paradise'.

MTV denkt dat jongeren geïnteresseerd raken in politiek door discussies te organiseren op onverwachte plaatsen als popfestivals.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen