Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Tasha's World lijkt op Billie Holiday

Shownieuws

Tasha's World ziet in Billie Holiday veel overeenkomsten met zichzelf. Volgens haar klaagde en zeurde Holiday niet en had ze haar lot geaccepteerd.

Zangeres Natascha Slagtand van Tasha's World ziet in jazz-zangeres Billie Holiday veel overeenkomsten met zichzelf. "Zij is iemand die niet zeurde en klaagde en die haar lot geaccepteerd had", zegt Natascha tegen Novum Nieuws. "Haar karakter past heel goed bij wie ik zelf ben."

De zangeres heeft voor haar nieuwe album 'World domination' het nummer 'Don't explain' van Holiday opgenomen. "Dat is een van mijn lievelingsnummers van haar. Uit dit nummer komt zowel haar cynische als haar vrolijke kant naar voren", legt de 32-jarige Rotterdamse uit.

Natascha wil met Tasha's World de wereld veroveren. "Ik wil gewoon de allerbeste zijn. Het extreme doorvoeren en grenzen verleggen", verklaart ze. "Verder wil ik zo veel mogelijk mensen op de wereld, van Europa en Azië tot Afrika, kennis laten maken met onze muziek."

Tasha's World kreeg in 2003 voor het debuutalbum de aanmoedigingsprijs 'De Zilveren Harp'. Toch heeft Natascha nooit de druk gevoeld extra te moeten presteren voor het tweede album."Ik maakte me eerder zorgen of we ons publiek niet zouden kwijtraken met ons nieuwe album", vertelt Natascha. "Maar we hadden al voor de release een nummer uitgeprobeerd van onze nieuwe cd en dat sloeg goed aan."

Het merendeel van de liedjes op het nieuwe album is geschreven door Tasha, Patrick Jacobs en Eddie Martin. "Eddie schrijft meestal de muziek. Patrick, mijn manager en beste vriend, produceert en let erg op de sfeer. En ik schrijf alle woorden en alle lijnen", vertelt Natascha. "Maar mijn gevoelens in de liedjes worden altijd overlegd."

Tussen het debuutalbum en de nieuwe cd zit een periode van 2,5 jaar. Tasha was voornamelijk druk met optredens in landen als Zuid-Afrika, Bulgarije en de Verenigde Staten. De zangeres heeft veel geleerd van deze reizen. "Ik ben gegroeid als mens. Wij in het Westen zijn vrij depressief, maar als je er dan achter komt dat er landen zijn waar de mensen het twintig keer slechter hebben dan wij, dan denk je: 'Waar hebben we het over?'." Over haar groeiproces gaat de eerste single van het album, 'Glowing groing'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen