Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katja Schuurmans gaat crossen

Shownieuws

Katja Schuurmans en Emile Ratelband gebruiken het volgende weekeinde om te crossen op het Kappenbultencircuit in het Achterhoekse Halle tijdens de Zwarte Cross.

Katja Schuurmans en Emile Ratelband gebruiken het volgende weekeinde om te crossen op het Kappenbultencircuit in het Achterhoekse Halle. Zij doen dat tijdens het 'Zwarte Cross festival', waar serieuze motorsport wordt afgewisseld met bizarre klassen. Zo zijn er onder meer de kardinalenklasse, de brommerklasse en de artiestenklasse, waarin Ratelband en Schuurman meerijden. Ook Gerda Havertong en Tim Cornonel geven acte de présence.

Het Zwarte Cross festival is een combinatie van onder meer sport, muziek, theater en bizarre stunts. Met meer dan 55 duizend bezoekers is het festival het grootste van Oost-Nederland en ook het grootste motorcrossevenement van West-Europa. Behalve de tientallen stunts die jaarlijks op het festival plaatsvinden, brengt de organisatie dit jaar een luchtshow met meervoudige kampioen stuntvliegen Frank Versteegh.

Daarnaast maken verschillende bekende bands hun opwachting. Op vijf podia staan meer dan veertig verschillende bands uit binnen- en buitenland geprogrammeerd, verdeeld over drie dagen. Optredens zijn er onder meer van de Engelse band The Stranglers, onder meer bekend van de hit 'Golden brown' uit de jaren tachtig. Ook de Mexicaanse groep Los Lobos staat geprogrammeerd. Uit Nederland staan Beef, Racoon, en Spanner op de podia.

De Zwarte Cross wordt jaarlijks georganiseerd door de rockband Jovink & the Voederbietels. Het festival vindt plaats van vrijdag tot en met zondag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen