Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Depp niet geïnspireerd door Michael Jackson

Shownieuws

Johhny Depp heeft zich voor zijn rol van fabriekseigenaar Willy Wonka in de film 'Charlie and the Chocolate Factory' niet laten inspireren door Michael Jackson.

Acteur Johhny Depp heeft zich voor zijn rol van fabriekseigenaar Willy Wonka in de film 'Charlie and the Chocolate Factory' niet laten inspireren door Michael Jackson. Dat zei hij dit weekeinde tijdens de première van de film in Los Angeles. "Hij heeft niet eens door mijn gedachten gespeeld", vertelde Depp de krant 'Sydney's Herald Sun'. "De rol is meer vergelijkbaar met biljonair Howard Hughes."

Depp zegt zich voornamelijk te hebben laten inspireren door presentatoren van verschillende televisieshows. "Wonka is voor de ene helft geïnspireerd op een presentator van een spelletjesprogramma en voor de andere helft op de presentator van een kindershow", legt Depp uit. "Maar dan wel twee die voor een jaar of tien tot vijftien opgesloten hebben gezeten in een kast."

De film is gebaseerd op het boek van wijlen Roald Dahl. In 1971 werd het boek verfilmd met Gene Wilder als Willy Wonka. Volgens regisseur Tim Burton is de nieuwe versie 'griezeliger' dan de eerste film. Burton moet 'erg lachen' om de vergelijking van Wonka met Jackson. "Er is echt dag en nacht verschil tussen die twee mannen."

De première in het Amerikaanse 'Grauman's Chinese Theatre' werd bijgewoond door Depp en zijn vrouw Vanessa Paradis, de 13-jarige acteur Freddie Highmore, die in de film naast Depp de hoofdrol speelt van Charlie Bucket, actrice Melanie Griffith en de zwangere Britney Spears. 'Charlie and the Chocolate Factory' gaat volgende week donderdag in Nederland in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen