Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patti Smith ontvangt Franse culturele onderscheiding

Shownieuws

De Amerikaanse punkrocker Patti Smith heeft zondag een van de hoogste Franse onderscheidingen op cultureel gebied ontvangen.

De Amerikaanse punkrocker Patti Smith heeft zondag een van de hoogste Franse onderscheidingen op cultureel gebied ontvangen. De 58-jarige Smith kreeg de insigne van 'Commander' in de orde van kunst en letteren opgespeld door de Minister van Cultuur Donnedieu de Vabres.

Het Ministerie van Cultuur noemde Smith 'een van de meest invloedrijke artiesten in de vrouwen-rock 'n' roll'. Hij prijsde haar ook voor de uitgesproken waardering van de artieste voor de 19de eeuwse Franse dichter Arthur Rimbaud.

Smith zei de prijs te accepteren 'vanuit de meest spirituele kant van haar'. "Ik heb gezworen om deze eer waar te maken in mijn werk en bijdragen", zegt Smith. "Ik kan niet uitleggen hoe het voelt. Ik ga heel hard werken om deze eer te verdienen".

De artieste liet zondag ook weten een nieuwe album te willen opnemen, met hits van Bob Dylan, The Grateful Dead en de overleden Franse diva Edith Piaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen