Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Fantastic four' veroveren toppositie

Shownieuws

De film 'Fantastic four' heeft dit weekend de toppositie ingenomen op de Amerikaanse box office. War of the worlds' bekleedt een tweede plek.

De verfilming van het stripboek 'Fantastic four' heeft dit weekend de toppositie ingenomen op de Amerikaanse box office. De film bracht in de eerste drie dagen in de bioscoop 56 miljoen dollar (47 miljoen euro) op. 'War of the worlds', die vorige weekend de eerste plek bezat, staat nu op een tweede plek, met 31,3 miljoen dollar (26,2 miljoen euro).

'Fantastic four' oversteeg de verwachting van de filmindustrie dat de film in het eerste weekend niet meer dan 40 miljoen dollar (33,5 miljoen euro) zou opbrengen. Filmmaatschappij 20th Century Fox, die de film uitbrengt, had gegokt op een opbrengst van 'ergens in de hoge 30' miljoen dollar (25,1 miljoen euro).

De 'Fantastic four'-sterren Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis en Chris Evans zijn astronauten die superkrachten hebben gekregen na blootstelling aan een kosmische storm. De film is gebaseerd op een serie strip uit het begin van de jaren 60.

'Batman begins' bekleedt een derde plaats op de Amerikaanse lijst. De film met Katie Holmes en Christian Bale haalde 10,2 miljoen dollar op. De vierde plaats is voor 'Dark water' en Brad Pitt en Angelina Jolie haalden als Mr. and Mrs. Smith 7,85 miljoen dollar op, wat genoeg was voor een vijfde plaats.

De verwachting is dat volgend weekend 'Charlie and the chocolate factory' hoge ogen gaat gooien. De film is geregisseerd door Tim Burton en heeft in de hoofdrol Johnny Depp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen