Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erasure-zanger gaat solo

Shownieuws

Zanger Andy Bell van het succesvolle Engelse duo Erasure brengt op 3 oktober zijn eerste soloalbum 'Electric Blue' uit.

Zanger Andy Bell van het succesvolle Engelse duo Erasure brengt op 3 oktober zijn eerste soloalbum 'Electric Blue' uit. De veertien tracks op het album werden geproduceerd door Philip Larsen en Chris Smith. Dit duo werkte eerder samen met artiesten als Moby en de Stereophonics.

De eerste single van het album wordt 'Crazy'. Speciaal voor de single maakte Bell met zijn Erasure-partner Vince Clarke extra remixen van het nummer. Volgens producer Larsen wordt het een verrassend solodebuut. Het album bevat verschillende stijlen die de fans niet zo snel van Bell zouden verwachten.

Ook heeft de zanger een aantal duetten opgenomen voor 'Electric Blue'. Met de zanger van de groep 'Scissor Sisters' nam hij het duet 'I thought it was you' op. Met Claudia Brucken, die in de jaren tachtig als zangeres van de popgroep Propaganda een hit scoorde met 'Duel (Eye tot eye)', nam Bell de songs 'Love oneself' en 'Delicious' op.

Bell heeft plannen om aan het einde van dit jaar te starten met een tournee. Ook denkt hij na over een serie optredens als clubdeejay, samen met Larsen en Smith.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen