Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kobe Bryant weer aan de top

Shownieuws

Kobe Bryant lijkt terug aan de top. De 26-jarige basketballer, die in september werd vrijgesproken van verkrachting, verschijnt in een Nike-reclame.

Basketballer Kobe Bryant lijkt terug aan de top. De 26-jarige Amerikaan, die in september werd vrijgesproken van verkrachting, verschijnt binnenkort in een Nike-reclame. Na de beschuldiging was het een tijdje stil rond Bryant, maar het sportmerk zegt in hem een van de 'beste spelers in de NBA' te zien en zet de reclamecampagne in het Amerikaanse blad 'Sports Illustrated' door.

Bryant werd vrijgesproken, omdat zijn slachtoffer besloot niet door te gaan met de zaak. Bryant trof een schikking en zei met haar mee te leven zonder daarbij ooit schuld te hebben bekend. Meer details over de afhandeling van de kwestie zijn nooit bekendgemaakt.

Vlak voor zijn arrestatie had de basketballer een overeenkomst met het sportmerk Nike getekend van 45 miljoen dollar (38 miljoen euro). McDonalds en Nutella waren niet zo vergevingsgezind: zij besloten de samenwerking met Bryant stop te zetten na diens arrestatie.

Een woordvoerder van een beweging tegen seksueel geweld uit Colorado is het niet eens met de beslissing van Nike. Zij vindt dat de atleten als rolmodel fungeren en zegt het niet gepast te vinden na zulke beschuldigingen door te gaan met de campagne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen