Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geldof en Bono zijn tevreden

Shownieuws

Bob Geldof en Bono zijn erg tevreden met de uitslag van de G8-top. Dat de hulp aan Afrika verdubbeld zal worden vinden ze een kroon op hun werk.

Bob Geldof en U2-frontman Bono zijn erg tevreden met de uitslag van de G8-top. De twee rockers vinden het besluit om het bedrag voor hulp aan Afrika te verdubbelen, een kroon op hun werk. Geldof en Bono zijn onder meer verantwoordelijk voor de Live8-concerten die vorig weekend wereldwijd werden gehouden.

"We hebben het voor elkaar gebokst", zei Bono vrijdag. "De wereld heeft gesproken en de politici hebben geluisterd." Volgens de wereldberoemde Ierse zanger hebben de Live8-concerten en de protestmars bij de G8-bijeenkomst de leiders van de prominente landen overgehaald meer hulp aan Afrika te geven.

Ook Geldof uitte zijn tevredenheid. "We hebben een triomf behaald", zei hij. Bono waarschuwde de leiders van de G8-top dat ze zich nu wel aan hun beloftes moeten houden. "Als ze ons toch laten stikken dan zullen ze dat merken zodra er verkiezingen zijn", dreigde de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen